Одржан 16. фестивал хумора и дјечијег стваралаштва у Дервенти

Срна
Одржан 16. фестивал хумора и дјечијег стваралаштва у Дервенти

ДЕРВЕНТА - У Дервенти је данас одржан 16. Међународни фестивал хумора и дјечијег стваралаштва у организацији Основне школе /ОШ/ “19. април”, након двогодишње паузе због пандемије вируса корона.

Осим ученика школе домаћина, учествовали су и малишани из предшколских установа, који су продефиловали улицама града у костимима омиљених ликова из цртаних филмова и другим.

Помоћник директора ОШ “19 април” Анела Тодоровић рекла је да је значај овог дана за школу, али и цијели град, изузетан.

“Ове године у свечаном дефилеу имамо много ученика, највише из нижих разреда наше школе, али и из дервентских вртића. У нашој школи вриједни наставници су заједно са својим ученицима припремили и многобројне изложбене просторе, које су гости имали прилике да обиђу. Значај Фестивала за саму школу је изузетан, јер је најмаштовитији, најшаренији и највеселији у школској години”, изјавила је новинарима Тодоровићева.

Учешће у овој манифестацији радо су узели и малишани из Јавне предшколске установе “Трол”, чији је директор Гордана Симић истакла да су традиционално дио Фестивала и да 60 малишана учествује у програму.

Приликом отварања Међународног фестивала хумора и дјечијег стваралаштва учесницима и публици обратио се замјеник градоначелника Синиша Јефтић, а догађају је присуствовао и начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Славен Пашалић.

Из ОШ “19. април” истакли су и да су на адресу школе стигли многобројни ликовни и литерарни радови на конкурс који је школа расписала поводом ове манифестације, а дипломе и награде као и захвалнице најбољима додијељене су на свечаности у Спортској дворани.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана