Одговорним поступањем спријечити пожаре

Срна
Foto: Илустрација

ТРЕБИЊЕ - Полицијска управа Требиње апеловала је данас на све грађане да предузму додатни опрез приликом паљења ватре с обзиром да тренутне временске прилике погодују њеном неконтролисаном ширењу и да ватру ни у једном тренутку не остављају без надзора, јер ће у супротном бити санкционисани.

“Грађани треба да обрате пажњу и на све друге околности које могу утицати на неконтролиснао ширење ватре”, наводе из требињске Полицијске управе.

Подсјећају да Закон о заштити од пожара из 2019. године, као једну од мјера заштите од пожара, забрањује паљење корова и другог пољопривредног отпада без претходног обавјештења ватрогасно-спасилачке јединице.

Закон прописује и новчане казне од 100 до 1.000 КМ за физичка лица која пале коров и други пољопривредни отпад без обавјештавања ватрогасно-спасилачке јединице и ако не предузме све потребне мјере и радње с циљем спречавања ширења ватре.

Из Полицијске управе Требиње истичу да ће све који не предузму мјере предострожности приликом паљења ватре, те изазову материјалну штету санкционисати у складу са важећим законским прописима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана