Од прољећа на излетишту у Тврдимићима вјештачка стијена, бицикли и планинарска стаза

Срна

ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО - Грађанима Источног Сарајева који посјећују излетиште на Тврдимићима од прољећа наредне године на располагању ће бити нови садржаји, као што су вјештачка стијена за пењање и бицикли за брдску вожњу.

Општинска управа Источно Ново Сарајево, у склопу пројекта изградње излетиша на Тврдимићима набавила је данас бицикла за брдску вожњу, модерног дизајна од поузданог произвођача, која ће грађани моћи да изнајме и возе у околини насеља Тврдимићи, гдје постоје путеви и стазе дуге 10 километара на атрактивном терену, који ће сигурно привући пажњу љубитеља природе, спорта и рекреације, објављено је на сајту Општинске управе.

Вјештачка стијена на Тврдимићима биће монтирана на прољећа наредне године, а у плану је и одржавање часова алпинизма за ученике основних и средњих школа, као и за друге заинтересоване грађане општине и града Источно Сарајево, који би вољели да се опробају у овом спорту.

Новина на овој локацији јесте и планинарска стаза за шетање чији је почетак код ловачког дома до ивице кањона Касиндолског потока у дужини од три километра, гдје је планирана и изградња видиковаца над самим кањоном.

Планинарска стаза биће маркирана и обезбијеђена адекватним путоказима, наводе из Општинске управе и додају да ће завршетком основне стазе за шетњу, гребеном кањона бити направљен продужетак стазе, која ће бити кружна и предвиђена за планинаре у укупној дужини од шест километара.

Излетиште Тврдимићи, уз фудбалско игралиште са вјештачком травом које се тренутно гради, овим новим садржајима привући ће грађане и омогућити им да уживају у амбијенту који им нуди излетиште, наглашавају из општине Источно Ново Сарајево.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана