Од куповине Винкиних кокица пакетићи за малишане

Срна
Од куповине Винкиних кокица пакетићи за малишане

БИЈЕЉИНА - Винка Лаловић, продавац кокица у Бијељини дуже од двије деценије, одлучила је да зарађеним новцем купи пакетиће малишанима чији родитељи то нису у могућности да учине.

У оквиру њеног малог штанда налази се посебна касица за ову намјену у коју купци убацују новац за „дјечије кокице“ које коштају 0,50 КМ.

Она је рекла да, срећом, у граду постоји много дјеце којима родитељи могу да приуште мало задовољство и током шетње купе кокице, али и новогодишње пакетиће.

-Да би то омогућили и онима који немају ту срећу - одлучила сам да за сваке купљене дјечије кокице имам посебну касицу. Тај новац усмјерићу за пакетиће за њих - рекла је Лаловићева Срни.

Она је најавила да ће на крају године заједно дијелити пакетиће онима који нису осјетили радост доласка Деда Мраза.

-Надам се да ће суграђани бити солидарни - поручила је Лаловићева и додала да купци на цедуљици могу да наведу и конкретно име, односно коме даровати пакетић.

Она је појаснила да је, размишљајући о овој идеји, имала двије замисли о њеној реализацији.

-Прва је да ми малишани и њихови родитељи које познајем сами предложе некога свог из комшилука коме је пакетић потребан. Друга је да одем до Центра за социјални рад и њих питам коме би их требало поклони. Све зависи од броја пакетића - рекла је Лаловићева.

Она је појаснила да ће прву замисао реализовати уколико буде прикупљен мањи број пакетића, до 20, а другу ако буде средстава за више поклона.

Винкин мали штанд „Попкорн-Кокице-Бијељина“ налази се недалеко од зграде Основног суда.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана