ОЦ Јахорина почео изградњу ски центра Игришта

ГС
ОЦ Јахорина почео изградњу ски центра Игришта

ЈАХОРИНА - Олимпијски центар (ОЦ) Јахорина је кренуо са реализацијом још једног плана, који је прије више од годину представљен јавности - ради се о изградњи ски центра Игришта код Власенице, који, како су рекли, има велики потенцијал да буде атрактивна туристичка дестинација.

-Са задовољством могу да кажем да смо кренули са радовима на обнављању и изградњи ски центра Игришта.  Крећемо од нуле и имамо шансу да направимо најбољи ски центар. Мој тим је још прије више од годину направио Развојни пројекат ски центра Игришта, детаљно разрађен по фазама и инвестицијама. Влада Републике Српске, на челу са предсједником Радованом Вишковићем, препознала је значај, усвојила пројекат  те обезбиједила гаранцију за изградњу овог ски центра, за чију изградњу ће бити издвојено 42 милиона КМ – истакао је директор ОЦ  Јахорина Дејан Љевнаић.

Додао је да велику захвалност дугују и српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику, који од самог почетка подржава све њихове идеје.

-Након успјешно спроведених набавки, те потписивања Уговора за изградњу двије ски стазе, система за вјештачко осњежавање, кренули смо са извођењем радова на терену. Уз систем за осњежавање, двије ски стазе, у плану је изградња и жичаре, језера за вјештачко осњежавање капацитета 30.000 метара кубних, покретне траке, тјубинг стазе и забавног садржаја (мини зип лајн), као и паркинга и свих пратећих садржаја – истакао је Љевнаић.

Додао је да је, уз изградњу ски центра Игришта, у плану и преузимање управљања туристичким комплексом Андрићград у Вишеграду, али и обнављање четири хотела на територији Општине Пале.

-Изградњом ски центра Игришта ћемо направити нову димензију у развоју скијашког спорта и омогућити локалном становништву да боље живи. На Игриштима очекујемо туристе из цијеле источне БиХ и западне Србије. Велика предност је и стратешки добар положај и близина аеродрома Тузла. Изградњом система за осњежавање ћемо имати најмање 120 дана скијања у сезони. Ово ће бити ски центар идеалан за дневне и викенд туристе. Изградњом овог ски центра ћемо свакако употпунити понуду и Јахорине, сада ће туристи моћи уврстити посјету ски центру Игришта приликом доласка или одласка са Јахорине. Видјели смо на примјеру Јахорине да је туризам покретач привреде, а сигуран сам да ће и овај крај имати многобројне бенефите од покретања овог ски центра – нагласио је Љевнаић.

Напомиње да ће Власеница и Хан Пијесак добити нове инвеститоре, нова радна мјеста у хотелијерству, туризму и производњи домаће хране.

- Само ми, као Олимпијски центар Јахорина, ћемо у пословној јединици Игришта запослити најмање 100 људи, а индиректно ће од нашег рада зависити најмање 2.000 радних мијеста. Желим извођачима успјешне радове, а ми са нестрпљењем чекамо и прве скијаше и туристе - додао је Љевнаић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана