Обновљена Робна кућа “Патрија” у Приједору сутра отвара врата: Чувени брендови надохват руке

Милијана Латиновић
Обновљена Робна кућа “Патрија” у Приједору сутра отвара врата: Чувени брендови надохват руке

ПРИЈЕДОР - Отварањем 24 радње у обновљеној Робној кући “Патрија”, на чијим полицама ће се наћи производи домаћих и свјетских брендова, Приједор ће доспјети на мапу шопингхоличара из регије, али и цијеле Републике Српске.

Свечано отварање Робне куће на Тргу мајора Зорана Карлице у граду на Сани, у чију је обнову компанија “МГ Минд” уложила 17 милиона марака, заказано је за сутра, а том приликом посјетиоци ће моћи да уживају и у најљепшим хитовима Јелене Томашевић.

Објекат је изграђен 1979. године, а обновом која је започела 2019. године сачувана је традиција трговачког центра који је значајан не само за Приједор, него и цијелу регију, јер доприноси развоју привреде, унапређује изглед градског језгра иновативним архитектонским концептом те у потпуности може да одговори на све савремене потребе посјетилаца.

Реновирани објекат Робне куће простире на 9.600 квадрата дизајнираних за куповину и уживање, што је за око 3.000 квадрата више него што је имала прије обнове.

На три нивоа “Патрије” купцима ће бити доступни брендови “Тропик”, “ДМ”, “Њујоркер”, “Синсеј”, а осим тога ту су и “Синестар” биоскоп, играонице и књижаре. Посебност објекту даје велика тераса ресторана “Лафаџетте”, са које се пружа поглед на градске улице. У наредној фази изградње планирано је уређење простора за паркирање, са око 100 паркинг мјеста.

Градоначелник Приједора Далибор Павловић рекао је за “Глас Српске” да је обновом овог објекта у центру града инвеститор ријешио дугогодишњи проблем.

- Зграда је била у рушевном стању и представљала потенцијалну опасност за дјецу и шетаче у центру града. Данас је то предивно здање на којем нам могу позавидјети многи. У економском смислу, отварање “Патрије” је веома значајно, имајући у виду чињеницу да су многи наши суграђани ту добили посао, а сигурно ћемо и у туристичком смислу постати центар регије, јер ће становници околних општина долазити у “Патрију” да би се снабдјели производима које немају у својим локалним заједницама - истакао је Павловић и додао да отварање обновљене робне куће значи и прилив новца у градску касу по основу ПДВ-а.

Велика су очекивања и у Туристичкој организацији Приједор, а директорица Амира Ганић истиче да је “Патрија” препознатљива у граду.

- Њеним отварањем не само да свјетски брендови долазе надохват руке Приједорчанима, већ се унапређује и туристичка понуда града. Очекујемо већи прилив посјетилаца у наредном периоду, шопинг туре из околних мјеста и искорак у туристичком и привредном смислу - рекла је Ганићева.

Подршка

Далибор Павловић је истакао да је град пружио максималну подршку да би колико-толико олакшао инвеститору да успјешно заврши посао.

- Инвеститору смо поводом Дана града уручили Плакету града, јер је ријешио дугогодишњи проблем и уложио огромну суму новца - казао је Павловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана