Обиљежено 29 година од формирања Четвртог батаљона

Срна
Обиљежено 29 година од формирања Четвртог батаљона

ПРИЈЕДОР - У Ракелићима код Приједора данас је обиљежено 29 година од формирања Четвртог батаљона 43. приједорске моторизоване бригаде, чији су припадници, према ријечима њиховог команданта Борислава Бојића, част и јунаштво показали на ратиштима широм Републике Српске.

“Јединица је прошла сва ратишта, једино нисмо били у Херцеговини и гдје год смо били показали смо како се води борба у складу са оним, што прије свега носимо из своје куће”, рекао је Бојић.

Четврти батаљон бројао је 2.150 бораца који су прошли сва ратишта, а њих 36 је уградило своје животе у темеље Републике Српске, док је 165 рањено.

Бојић је истакао да су припадници ове јединице посебан допринос дали су у одбрани Приједора.

Градоначелник Далибор Павловић рекао је да херојство свих ових бораца не смије бити заборављено и мора да се чува успомена на њих.

“Припадници Четвртог батаљона 43. приједорске моторизоване бригаде су много тога дали за одбрану града Приједора и читаве Републике Српске. Многи су животе изгубили, многи су рањени, а ми њихове породице не смијемо заборавити”, истакао је Павловић.

Код спомен-плоче погинулим борцима у Одбрамбено-отаџинском рату служен је парастос, бројне делегације положиле су вијенце, а потом је услиједило дружење и евоциране су успомене уз традиционални војнички пасуљ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана