Обиљежен Дан одбране Војковића, Крупца и Грлице

Срна
Обиљежен Дан одбране Војковића, Крупца и Грлице

Источна Илиџа - У Војковићима је јуче обиљежено 27 година од одбране овог насеља, те Крупца и Грлице, чиме је 1992. спријечена намјера бошњачких снага да заузму Илиџу и крену према Палама.

Током борби које су вођене 4. августа 1992. године погинуло је седам, а рањено 14 припадника Друге сарајевске бригаде Војске Републике Српске.

Поводом обиљежавања Дана одбране служени су литургија и парастос погинулим борцима Војске Републике Српске, а потом су положени вијенци на Спомен-обиљежје при храму Светог свештеномученика Петра дабробосанског у Војковићима.

Бошко Томић, изасланик српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, рекао је да су слога и јединство српског народа темељи будућности и опстанка Републике Српске.

- Републику Српску треба градити у јединству, заједништву и слози, а у српском народу не смију да постоје разлике због евентуалне припадности некој од политичких опција, јер Српска свима треба да буде на првом мјесту - рекао је Томић, који је присуствовао манифестацији “Четврти август - да се не заборави”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана