Новитовић: Падавине за сада нису проузроковале веће проблеме

Срна
Foto: гс

ИСТОЧНО САРАЈЕВО- Кишне и сњежне падавине које су захватиле Републику Српску до сада нису проузроковале веће проблеме, рекао је Срни вршилац дужности директора Републичке управе цивилне заштите Милан Новитовић.

Новитовић је додао да Републичкој управи цивилне заштите није стигла ниједна пријава о евентуалним проблемима, нити иједан захтјев за интервенцију.

Републичка управа цивилне заштите упозорила је раније на потенцијалну опасност од обилних падавина које се очекују у јужним крајевима, посебно од могуће појаве бујичних поплава, али и на проблеме које би могле направити нове сњежне падавине.

Позивајући се на прогнозу Републичког хидрометеоролошког завода Републике Српске, Управа је најавила да се у јужним крајевима очекују обилније падавине, а у вишим предјелима и на планинама формирање новог сњежног покривача, и то значајније у Сарајевско-романијској регији.

Упозорено је на опасност од могуће појаве бујичних поплава због јаког интензитета падавина и колапс у саобраћају због сњежних падавина, посебно преко планинских превоја, као и на опасност од активирања клизишта и одрона на појединим путним правцима.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана