Нови Град: Предстоји регистрација Јавне установе Парк природе "Уна"

Srna
Нови Град: Предстоји регистрација Јавне установе Парк природе "Уна"

НОВИ ГРАД - Начелник општинског Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Зоран Мијатовић изјавио је да предстоји регистрација Јавне установе Парк природе "Уна", чије ће сједиште бити у Новом Граду.

Мијатовић је рекао Срни да су представници општина Нови Град, Крупа на Уни, Костајница и Козарска Дубица раније потписали споразум о регулисању међусобних права и обавеза у вези са Парком природе "Уна", именовани су чланови Управног одбора, те вршилац дужности директора.

 "Споразумом је дефинисано да је оснивачки улог за регистрацију 5.000 КМ. По 2.000 КМ издвајају општине Нови Град и Козарска Дубица, Крупа на Уни 300 КМ и Костајница 700 КМ", навео је Мијатовић.

Влада Републике Српске донијела је у септембру прошле године одлуку о проглашењу Парка природе "Уна" на подручју општина Нови Град, Козарска Дубица, Крупа на Уни и Костајница на укупној површини од око 2.773 хектара.

Одлуком је предвиђено да ће за управљање Парком природе "Уна" четири општине основати јавну установу са сједиштем у Новом Граду, у складу са процедурама прописаним законом којим се уређује систем јавних служби и Законом о локалној самоуправи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана