Нови Град: Отказани "Дани на сани"

Srna
Нови Град: Отказани "Дани на сани"

НОВИ ГРАД - Традиционална еколошка манифестација "Дани на Сани", у којој учестују општине у сливу ове ријеке, отказана је због ситуације проузроковане вирусом корона, потврдио је Срни члан организационог одбора из Новог Града Небојша Тодић. Тодић је навео да је овакав закључак усвојен једногласно на телефонској сједници организационог одбора одржаној јуче.

"Због поштовања мјера забране окупљања већег броја грађана, не постоји могућност организовања манифестације на начин како је то рађено претходних година. То се посебно односи на окупљање на изворишту ријеке Сане, те на завршни дио манифестације на ушћу Сане у Уну, на градској плажи Ада у Новом Граду", рекао је Тодић.

Он је додао да су на крају манифестације у Новом Граду у склопу програма награђивани најбољи ликовни и литерарни радови ученика новоградских школа, а ове године конкурс није расписан због пандемије вируса корона.

Манифестација "Дани на Сани" била је планирана за 10. и 11. јун.

"Манифестација је покренута на иницијативу Мисије ОЕБС-а 2001. године од кад је редовно одржавана, осим 2014. године, због поплава. Циљ је да се пробуди свијест наших грађана о значају природног богатства које имамо", рекао је Тодић.

Ова еколошка манифестација почиње на извору Сане у Рибнику гдје представници општина у сливу ове ријеке захвате воду у еколошку штафету "Аква Сана" која првог дана манифестације прође Кључ, Сански Мост и Оштру Луку. Другог дана манифестација се наставља у Приједору и завршава у Новом Граду на градској плажи "Ада" на ушћу Сане у Уну.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана