Нове струњаче за србачке средњошколце, на прољеће обнова сале

Дејан Јовичић
Нове струњаче за србачке средњошколце, на прољеће обнова сале

СРБАЦ - Предсједник Омладинског савјета Србац Бранко Граховац донирао је Центру средњих школа “Петар Кочић” из Српца 12 нових струњача за фискултурну салу.

Директор Центра Миленко Живанић каже да струњаче нису мијењане дужи низ година и да ће добро послужити за извођење наставе физичког васпитања.

- Свака нова справа поспјешује извођење наставе и олакшава савладавање градива. Лијепо је што млади размишљају на овакав начин и дају примјер и оним старијима - рекао је Живанић. 

Он додаје да ће уз помоћ Владе Републике Српске на прољеће бити санирана фискултурна сала, а радови ће бити изведени на принципу енергетске ефикасности. 

Донација нових струњача једна је у низу активности Омладинског савјета Србац који је недавно почео са радом након десетак година паузе.

- До сада смо помогли одржавање бројних спортских и хуманитарних турнира а били смо организатори и манифестације “Бардача Блобинг” која је током љета окупила више хиљада посјетилаца у спортско-рекреационом центру Бардача. Израдили смо и неколико пројеката уређења градских површина који су одобрени на конкурсу општине Србац - рекао је Граховац.

Према његовим ријечима, млади могу много учинити својим активизмом како би живот у локалним заједницама учинили бољим. 

- Годинама сам успјешно играо професионални фудбал по Европи и могао бирати гдје ћу живјети, али одлучио сам да се вратим у Србац и помогнем младима да реализују своје идеје и да не одлазе одавде по сваку цијену. У Омладинском савјету нас је сваким даном све више, дружимо се и стварамо нове пројекте и то је већ први корак ка испуњењу коначног циља - истиче Граховац. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана