Њемачки привредник донирао апарат за брзо тестирање антигена

Срна
Foto: Срна

ЛОПАРЕ  - Привредник и хуманиста Мирослав Којадиновић из Њемачке донирао је, у име компаније "Доматек" чији је сувласник, Дому здравља Лопаре апарат за брзо тестирање антигена на вирус корона, вриједности 15.000 КМ.

Којадиновић је у изјави новинарима истакао да је велики пријатељ општине Лопаре, са којом сарађује на бројним пројектима и да је задовољство сарађивати са људима који раде за добро својој локалној заједници.

Он је нагласио да ће донирани апарат помоћи становништву мајевичког краја у борби против вируса корона.

Директор Дома здравља Лопаре Желимир Нешковић подсјетио је да су Којадиновић и компанија "Доматек" и у претходном периоду помагали ову здравствену установу, за шта им је захвалио.

"Тачност ових тестова је, према подацима Института за Јавно здравство Републике Српске, од 95 до 98 одсто, па лице сумњиво на инфекцију вирусом корона након позитивног резултата на овом тесту не морамо даље тестирати пи-си-ар тестом", навео је Нешковић.

Он је додао да се Дом здравља Лопаре припрема за вакцинацију грађана и да ће им донирани апарат помоћи да се брже уђе у тај процес, који очекује у марту.

У знак захвалности, Нешковић је Којадиновићу поклонио икону Пресвете Богородице.

Прије посјете Дому здравља, начелник Лопара Радо Савић приредио је пријем за Мирослава Којадиновића и захвалио му за све што чини за ову општину, те похвалио менаџмент Дома здравља Лопаре за њихову успјешну борбу против вируса корона.

Којадиновић се истакао бројним хуманитарним акцијама широм Републике Српске, а за хуманитарни рад и подршку развоја Лопаре додијељена му је општинско признање Златна значка 2018. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана