Невријеме на подручју Зворника: У насељу Цер вода ушла у шест кућа

Срна
Foto: илустрација

ЗВОРНИК - Градоначелник Зворника Бојан Ивановић рекао је данас да је штета од бујичних потока пријављена у 20 мјесних заједница у овом граду, а најгора ситуација је у насељу Цер гдје је вода ушла у шест кућа и исто толико помоћних објеката и гаража.

Ивановић је обилазећи поплављена подручја рекао да је и путна инфраструктура претрпјела штету, гдје је дошло до прекида саобраћајница и покретања клизишта.

"Екипе Службе цивилне заштите и Професионалне ватрогасне бригаде су на терену и помажу становништву у поплављеним подручјима да преброде новонастале проблеме узроковане обилним падавинама и бијучним потоцима", рекао је Ивановић новинарима.

Вода је ушла у шест кућа у насељу Церу, те Ђулићима и Ораовцу по једну, док су активирана и поједина клизишта, створени наноси блата и камења на путевима, а под водом је и пољопривредно земљиште.

Радници Службе цивилне заштите, Професионалне ватрогасно-спасилачке јединице и Одјељење за стамбено комуналне послове и послове саобраћаја су на терену.

Ангажована је механизација за чишћење, а приоритет су домаћинства гдје је вода ушла у куће, као и локални путеви гдје има доста наноса блата и шљунка.

Зворничко подручје захватиле су обилне падавине током протекле ноћи и претходног дана, проузрокујући нагли пораст бујичних потока.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана