Нешић: У Наредних 40 дана могућ завршетак дионице Триангла-Јасик

Срна
Нешић: У Наредних 40 дана могућ завршетак дионице Триангла-Јасик

ПАЛЕ - У наредних 40 дана требало би да буде завршена комплетна реконструкција дионице регионалног пута Триангла-Јасик уколико то омогуће временски услови, изјавио је вршилац дужности директора Јавног предузећа "Путеви Републике Српске" Ненад Нешић.

Нешић је са начелницима општина Пале, Источни Стари Град и Источно Ново Сарајево Бошком Југовићем, Бојом Гашановићем и Љубишом Ћосићем обишао терен, гдје се изводе радови на овој путној комуникацији.

Он је навео да је 800 метара саобраћајнице пресвучено завршним слојем асфалта, те да ће бити асфалтирано још 1,2 километра, од укупно 3,9 километара овог регионалног пута.

Нешић је додао да је урађена комплетна реконструкција моста који ће, осим коловозне траке, имати пјешачку стазу, истакавши да је вриједност ових радова 3,2 милиона КМ.

Он је најавио да ће бити расписан тендер за избор наповољнијег понуђача за изградњу новог пута ка Јахорини у дужини од 1.350 метара од "осмица" до хотела "Небојша".

Нешић је истакао да би током новембра требало да буде расписан и тендер за рехабилатицју пута на Јахорини од хотела "Вучко" до хотела "Небојша" у дужини од 1.350 метара, а у наредних седам дана биће завршено 1.800 метара пута у општини Источно Ново Сарајево до границе са општином Источни Стари Град.

"Планирамо у овој години да распишемо и тендер за 4,5 километара пута од границе Источно Ново Сарајево до скретања за вилу жАндреаж на Требевићу, општина Источни Стари Град", нагласио је Нешић.

Он је додао да ће у идућој години планирати и пројекат изградње пута од виле "Андреа" до Јасика, односна спајања са овим новим путем у дужини од 7,5 километара, истакавши да ће се тако добити модерна комуникација према Јахорини и Требевићу, чиме ће се град туристички обогатити

Нешић је додао да је планирана и изградња паркинга код Болнице "Србија".

Он је подсјетио да је након именовања за вршиоца директора "Путева Републике Српске" одмах кренуо са реконструкцијом тунела на улазу у Пале уз подршку Владе Републике Српске.

Нешић је рекао да у идућој години планирају да изврше реконструкцију пута од Пала до Јахорине.

Начелник општине Пале Бошко Југовић истакао је да је инвестиција у путну коминикацију Триангла-Јасик од великог значаја за цијелу Сарајевско-романијску регију.

Он је истакао да се на овај начин Јахорина отвара према општинама Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа, те да је пут значајан и за општину Пале, с обзиром на улагања Владе Републике Српске у Јахорини у гондолу, расвјету, вјештачко осњежавање.

Југовић је нагласио да је општина Пале на овој дионици ријешила имовинско-правне односе како је било потписано протоколом.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић нагласио је да се завршетком ове дионице добија модерна саобраћајница која ће директно повезати општине у саставу града Источно Сарајево, додавши да ће она значити за овдашње грађане и за људе који долазе.

Он је истакао да ће посебан значај имати завршетак реконструкције старог пута преко Требевића, као и најављена изградња нове дионице према Јахорини.

Начелник општине Источни Стари Град Бојо Гашановић захвалио је Нешићу што је препознао значај ове путне комуникације и што су "Путеви Републике Српске", уз помоћ Владе Српске, финансирали реконструкцију ове дионице.
 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана