Народна библиотека Србац: Бесплатно учлањење за прве разреде

Д.Ј.
Народна библиотека Србац: Бесплатно учлањење за прве разреде

СРБАЦ - Ученици првих разреда србачких основних и средњих школа од сада ће имати право на бесплатну годишњу чланарину у Народној библиотеци у Српцу.

Директор библиотеке Бранко Савановић је рекао да је ова одлука донесена како би ђаци створили навику читања књига, културно се уздизали и постизали још боље резултате.

- На овај начин омогућићемо чланску карту за 134 ученика основних и 88 ученика средњих школа. Наставићемо и са бесплатним учлањивањем разреда који буду имали најбољи просјек на крају првог полугодишта - рекао је Савановић. Право на бесплатну чланску карту имају и дјеца из социјално угрожених породица и борачких категорија и дјеца са посебним потребама из удружења “Извор”.

- У јануару организујемо и традиционалну светосавску акцију када све грађане учлањујемо по симболичној цијени за једну КМ - рекао је Савановић.

Србачка библиотека је једна од 37 библиотека у Републици Српској која је укључена у јединствени информациони систем “Кобис” који је формиран 2013. године. Постајући чланица “Кобиса”, свака библиотека има могућност да преузима већ обрађену библиотекарску грађу, чиме се постиже уштеда времена, транспарентност фондова библиотека, доступност публикација, као и могућност међубиблиотекарске позајмице.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана