Након двије године одржан маскенбал у фочанском вртићу

Срна
Foto: Срна

ФОЧА- Фочански вртић "Чика Јова Змај" организовао је, након двије године паузе, традиционални дјечији маскенбал у којем је учествовало више од 300 дјевојчица и дјечака.

Уз дјецу из обданишта, њих око 250, маскирало се и шездесетак предшколаца из Фоче и Миљевине, који су полазници програма за припрему у школу при овој установи.

Због забране јавних окупљања, претходне двије године није било маскенбала, па је много дјеце први пут учествовало у овом за њих изузетно радосном догађају.

Да су се и дјеца, и родитељи, и васпитачи, ужељели овог вида забаве свједоче, чини се, никад креативније маске - од уобичајених принцеза, вила, чаробњака и разних суперхероја, до аутомобила, семафора, космонаута и робота, за чију је израду требало уложити много труда.

"Ја сам Пчелица Маја. Мама и тата су ми помогли, а ја сам се сама обукла. Много је лијепо, први пут ми је да сам на маскенбалу", каже петогодишња Лена.

Шестогодишњи Габријел маскирао се у једног од суперхероја.

"Супермен може да се попне на кућу, а његов непријатељ је Хулк", каже Габријел.

У осмишљавању и изради маски, осим родитеља, велику улогу имале су и васпитачице, које су се, такође, обукле у маштовите маске.

Сандра Шупић и Јована Елез су се маскирале у два гусара.

"Родитељи и дјеца били су изузетно креативни, тако да имамо прелијепе маске. Наша група први пут учествује, данима су ово ишчекивали и њихови осмијеси све говоре", истиче Шупићева.

Њена колегиница Јована Елез наводи да су помогли дјеци да осмисле што љепше маске и да су оне спој родитељских и идеја из вртића.

"Осмишљавање и израда маски утиче позитивно на развој дјеце, да се развијају, да раде уз дружење, које је најважније", указује Елезова.

Директор вртића "Чика Јова Змај" Слађана Владичић задовољна је што су дјеца коначно дочекала да на овај начин могу да искажу маштовитост и стваралаштво.

"Шареноликост маски, креативност родитеља, тетака, бака, дека, пјесма, игра то је све оно што сваке године обиљежи овај диван догађај. Дјеца су о маскенбалу данима причала, поготово најмлађи који први пут учествују", наглашава Владичићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана