Најугроженијима 200 килограма свињског меса

Срна
Најугроженијима 200 килограма свињског меса

ФОЧА - Фочански пољопривредник Милан Гаговић, који се на свом газдинству у Хандићима, између осталог, бави и товом свиња, одлучио је да у сезони свињокоља подијели 200 килограма меса породицама слабијег имовинског стања.

Гаговић је познат по својим доброчинствима и када год је у прилици прискаче у помоћ најугроженијима и са њима дијели плодове свог рада.

Тако је ранијих година дијелио кромпир, поврће из пластеника, малине, ракију, поклонио је и краву оближњем манастиру Заграђе, а прошле године је на градском тргу частио суграђане са пола тоне јабука.

Ове године имао је довољно меса и за своје потребе и за продају, па је одлучио и да једну свињу од око 200 килограма дарује.

Осим породица које од раније помаже и којима је и овај пут намијенио месо, волио би, каже, да му се они којима је најпотребније сами јаве.

У пакетима ће бити од пет до десет килограма меса, те по литар ракије, да се, како додаје, наздрави и помену Света Тројица.

Овај познати доброчинитељ кроз живот се води поуком Светог апостола Павла да је потребно трудити се, помагати немоћне и опомињати се ријечи Господа Исуса Христа да је блаженије давати него примати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана