Најбољи студенти из Прњавора награђени путовањем на Јахорину

Срна
Foto: Срна

ПРЊАВОР- Десеторо најбољих студената са подручја општине Прњавор који на јавним високошколским установама имају просјек оцјена виши од 9,5 отпутовали су данас на наградно путовање на Јахорину које им је обезбједила општина Прњавор.

Наградно путовање добили су Дејана Васић, Милица Јовљевић, Милан Паликућа, Слађана Савковић, Свјетлана Топић, Марина Николић, Гаврило Милановић, Стефан Стакић, Славен Петковић и Давид Јокић.

Студент Пољопривредног факултета у Бањалуци Давид Јокић прије поласка на пут изразио је задовољство што у општини Прњавор цијене и вреднују успјех, залагање и рад студената и ученика.

Он каже да овакве награде представљају додатни подстицај за даљи рад, улагање још више труда и напредовање у учењу.

"На Јахорину идем први пут. Колеге из ове групе познајем и вјерујем да ће ово бити предивно дружење", рекао је Јокић.

Марина Николић, студент Природно-математичког факултета у Новом Саду, каже да јој је драго што постоји оваква награда општине Прњавор као још један у низу показатеља да је добро бити успјешан студент, али и да ће успјех и знање увијек бити на цијени.

Студенте је на наградно путовање испратио начелник општине Прњавор Дарко Томаш, који је подсјетио да је ово четврта година како општина Прњавор на овај начин награђује најуспјешније студенте.

"Сматрали смо да је поред новчане награде важно да их окупимо на једном мјесту, представимо њихове досадашње резултате, промовишемо, и кроз једно овакво путовање омогућимо међусобно дружење и упознавање, размјену знања и искустава" , рекао је Томаш.

Он је подсјетио да је правило да сви студенти који имају просјек оцјена изнад 9,5 иду на заједничко путовање, а да је ове године због тренутне епидемиолошке ситуације уз договор са студентима изабрана Јахорина, као домаћа дестинација за одмор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана