Награђени најбољи у акцији "уреди свој врт"

Срна
Foto: Срна

ПРИЈЕДОР - Градоначелник Приједора Далибор Павловић уручио је данас награде најбољим учесницима акције "Уреди свој врт" коју град организује 19 година.

Павловић је рекао да је циљ акције да се свијест грађана усмјерава ка уређењу животне околине и друштвене заједнице.

"Овакво нешто видјети и када су временске прилике неповољне, када је пандемија и када је све мање људи на овим просторима је заиста дивно. Честитам свима који су учествовали и свима им се захваљујем", рекао је Павловић новинарима у Приједору.

Признања за најљепше уређено двориште добили су Златко Брдар из Драготиње, Савка Бановић из Приједора и Мелка Хаџић из Приједора.

За најљепше уређен балкон награђене су Милена Ступар из Приједора, Николина Вуковић из Чиркин Поља и Славица Крагуљ из Великог Паланчишта.

Награде за најљепше школско двориште припале су градским основним школама "Десанка Максимовић", "Доситеј Обрадовић" и "Петар Кочић".

И ове године најуређенија заједници етажних власника је у улици Драге Лукића 50 у Љубији, а најуређенији простор испред пословног објекта је "Агромарић" из Ламовите.

Један од власника фирме "Агромарић" Момчило Марић, рекао је новинарима да је достао путовао и да је тако долазио до идеја како уредити животну и радну средину у чему учестувју и чланови породице и радници фирме.

"Увијек сам у хуманитарним акцијама и новац од награде остављам да неко из општине одлучи коме је најпотребнији", рекао је Марић.

Златко Брдар ће новац од награде уложити у изградњу апикоморе. Он је пензионисани мајор полиције и у слободно вријеме бави се сликарством. Има двориште површине 2.750 квадрата које уређује већ 22 године разним садржајима гдје домнирају природни материјали дрво и камен и са више од 75 биљних врста украсног и љековитог биља и дрвећа.

"Захваљујем се Градској управи што ово организује и надам се да ће бити и више пријављених убудуће. Импонује ми бити у друштву креативних, позитивних и иновативних људи који све што је лијепо преточе у стварност", рекао је Брдар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана