Национални парк „Сутјеска“: Постепено повећање плата свим запосленим

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА - Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић и директор Националног парка „Сутјеска“ Александар Ковач договорили су да се, у складу са препорукама Владе, почне са постепеним повећањем плата свим запосленим радницима и уз њихово повећано ангажовање унаприједи рад Парка.

Голићева је истакла да ће Министарство и Влада учинити све да би помогли одржив развој Националног парка.

„Ријеч је о природном богатству, којим би се поносиле и много развијеније земље. Кроз пројекат Енергетска ефикасност обезбиједили смо око 900.000 КМ за енергетско утопљавање управне зграде Парка“, рекла је Голићева.

На састанку је било ријечи о тренутном функционисању Националног парка и плановима будућег пословања, саопштено је из ресорног министарства.

Ковач је указао на потребу редовних контрола, првенствено републичке инспекције за шумарство, лов и риболов на очувању свих ресурса Националног парка „Сутјеска“.

„Национални парк се дијелом финансира из буджета Републике Српске, а дијелом из властитих прихода. Због пандемије је рад парка био знатно отежан, а приходи, у односу на претходне године, мањи за два милиона КМ, што је утицало и на укупно пословање“, навео је Ковач.

Током састанка је договорено да ће у наредном периоду сви надлежни бити усмјерени ка томе да туристичка сезона у Националном парку траје цијелу годину, те да у сарадњи са општинама чији су дијелови територија у саставу парка, постане регионални центар.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана