Начелник Угљевика: Константно улагање у развој руралних средина

Срна
Начелник Угљевика: Константно улагање у развој руралних средина

УГЉЕВИК - У угљевичкој мјесној заједници Мезграја-косе у току је изградња објекта за вјерске потребе на гробљу који општина финансира са 70.000 марака, као и реконструкција локалног пута, за шта је из буџета општине Угљевик издвојено 60.000 марака.

Начелник Угљевика Василије Перић посјетио је данас радове у овом рубном дијелу општине и истакао да у овој години за реконструкцију и асфалтирање путева на цјелокупној територији ове локалне заједнице планирају укупно улагање веће од два милиона марака.

- Радићемо реконструкцију и нови асфалт који ће побољшати квалитет живота становника нашег краја и боље и квалитетније кориштење пољопривредног земљишта и шума. Угљевик је познат воћарски крај и важно је да воћари и пољопривредници имају добар приступ воћњацима и обрадивим површинама - рекао је Перић новинарима.

Он је додао да је у мјесној заједници Мезграја-косе у претходном периоду био рударски коп и да је локални пут прилично оштећен, због чега се улаже у његову реконструкцију.

- Урадићемо и јавну расвјету, као и каптирање нових извора како би се омогућило боље водоснабдијевање - најавио је Перић и истакао да је у претходном периоду доста улагано у ову мјесну заједницу, како у путну инфраструктуру, тако и у изградњу објекта подручне школе.

Мјештанин Иван Тодоровић захвалио је начелнику Перићу на подршци општине овом насељу са 127 домаћинстава.

- Радују нас сви пројекти који се раде, посебно уређење школске зграде на којој је уређена фасада, изолација и замијењени олуци, па осморо дјеце која похађају ову школу сада имају одличне услове - рекао је Тодоровић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана