Начелник општине Угљевик у посјети породицама чије су куће оштећене у клизиштима

Срна
Начелник општине Угљевик у посјети породицама чије су куће оштећене у клизиштима

УГЉЕВИК - Начелник општине Угљевик Василије Перић посјетио је данас шест породица у Равном Пољу, којима је општина, уз подршку Развојног програма УН (УНДП), изградила куће оштећене у клизиштима 2014. године.

Перић је рекао новинарима да је укупно изграђено 12 стамбених објеката за шта је из општинског буџета издвојено 250.000 КМ.

- У Равном Пољу смо додијелили земљиште, комплетну инфраструктуру, од прикључака струје и воде, као и грађевинских дозвола за шест породица - навео је Перић.

Перић је додао да општина Угљевик има посебан програм стамбеног збрињавања породица које су стању потребе за шта је ове године уложено више од 100.000 КМ.

Милка Гајић, коју је посјетио Перић, рекла да је током 2014. године усљед клизишта морала да исели из куће у Старом Угљевику, те да је уз подршку општине и УНДП-а успјела да изгради нови стамбени објекат.

- Живим са сином, снајом и два унука и овдје нам је лијепо - рекла је Гајићева, која је супруга погинулог борца Војске Републике Српске.

Захвалност општини Угљевик и УНДП-у изразио је и Небојша Грујичић који је из Горње Трнове морао да напусти кућу због клизишта.

- У кући у Горњој Трнови нема услова за живот, овдје у Равном Пољу ми је изграђена нова кућа, а посао имам у фирми "Борс препород" коју води Борачка организација Угљевика - рекао је Грујичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана