Набављено 12 савремених медицинских апарата

Срна
Foto: Срна

КОЗАРСКА ДУБИЦА - Специјална болница за физикалну медицину и рехабилитацију "Мљечаница" Козарска Дубица набавила је 12 савремених медицинских апарата - 11 који се користе за физикалну медицину и рехабилитацију и ласер за ултразвучни кабинет, а укупна вриједност инвестиције је 60.000 КМ, рекао је директор те здравствене установе Дарко Бањац.

Ријеч је о најквалитетнијим апаратима који се тренутно могу наћи на тржишту, а чијом употребом ће у "Мљечаници" бити заокружене услуге физикалне медицине и рехабилитације у смислу електротерапије.

Бањац је истакао да се у Специјалној болници "Мљечаница" реализује и пројекат реконструкције фасаде вриједан 40.000 КМ, а да ће већ крајем овог мјесеца у функцији бити и нови апарати у лабораторији.

"Ријеч је о најсавременијим апаратима у које је уложено 200.000 КМ. Радовима на фасади желимо да уђемо у нове боје Мљечанице, али то је нешто што је извана видљиво. Оно што желимо да пружимо, то је квалитет услуга и оздрављење наших пацијената кроз нове технологије и методе", рекао је Бањац новинарима.

Он је нагласио да Болница "Мљечаница" тежи да апаратима посљедње генерације буде лидер дијагностике у региону.

"Ускоро ће у функцији бити нова лабораторија, а потом започиње изградња новог објекта полуинтензивне његе", најавио је Бањац.

Он је додао да ће то бити прва зграда која ће се радити у овом комплексу "Мљечанице", послије чега се наставља изградња дијагностичког центра, набавка најновијих апарата - ЦТ, РТГ, ултразвуци произвођача "Хитачи", посљедње генерације те врсте технологије, а затим изградња хидроблока и бунгалова.

"Изградња свега овога требало би да почне у овој години, а након завршетка свих тендера, требала би да крене изградња главног хотела туристичко-здравственог комплекса Мљечаница", објаснио је Бањац.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана