На смотри ветерана учествовало 13 КУД-ова из Српске

Срна
На смотри ветерана учествовало 13 КУД-ова из Српске

МОДРИЧА- У Модричи је одржана Друга смотра фолклора на којој су се представили ветерани 13 културно-умјетничких друштава из Републике Српске.

Организатор манифестације, која је одржана синоћ у Српском културном центру, под покровитељством општине Модрича, је Секција ветерана Културно-умјетничког друштва (КУД) Модрича.

Руководилац Секције ветерана КУД-а “Модрича” Данка Тодоровић рекла је Срни да због кише овогодишња манифестација није почела дефилеом културно-умјетничких друштава улицама Модриче.

-Позиву на смотру ветерана, која би у Модричи требала прерасти у традиционалну манифестацију културе, одазвали су се Градско Културно-умјетничко друштво (ГКУД) „Дубичанке” из Козарске Дубице, ГКУД „Алат-Свислајон” Требиње, Српско културно-умјетничко друштво (СКУД) „Бели анђео” из Српца, СКУД „Семберија” из Бијељине, КУД „Добој” из Добоја, КУД „Уна” из Новог Града, КУД „Брио-Рудар” из Масловара, КУД „Петар Кочић” из Мркоњић Града са секцијом из Рибника, КУД „Младост Пале”, те културно-умјетничка друштва „Врањак” из мјеста Врањак и „Зоран Томушиловић” из мјеста Дуго поље-Ботајица код Модриче - навела је Тодоровићева.

Она је подсјетила да је Секција ветерана КУД-а “Модрича” основана 2016. године с циљем очувања материјалног и нематеријалног културног и умјетничког добра Модриче и овог простора Републике Српске.

Тодоровићева је истакла да Секција ветерана има припремљених седам кореографија са различитим ношњама, које су набављене на разне начине.

Манифестацију, којој је у великој сали Српског културног центра присуствовало више од 200 посјетилаца, отворио је начелник општине Модрича Јовица Радуловић, који је рекао да локална власт подржава све манифестације културе и истакао да се Смотром фолклора великом броју посјетилаца Модриче представља култура ове локалне заједнице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана