На меморијалном релију "Мишо Благојевић" учествује око 50 џипова

Срна
На меморијалном релију "Мишо Благојевић" учествује око 50 џипова

ЗВОРНИК - На традиционалној 16. спортској манифестацији меморијални рели "Мишо Благојевић" у Зворнику данас учествује око 50 џипова из Републике Српске, Федерације БиХ и Србије.

Један од организатора ове манифестације Александар Благојевић рекао је новинарима да су се пријавили учесници из Лознице, Брчког, Бановића, Бијељине, Тузле и других мјеста, као и домаћина Зворник.

Истичући да су учесници џипијаде прошли кроз Зворник, Благојевић је рекао да су положили цвијеће на спомен-плочу која се налази на локацији "Рафтинг клуба" на Зворничком језеру и одали почаст Миши Благојевићу.

Након одавања почасти и полагања цвијећа, учесници џипијаде наставили су вожњу брдовито планинском стазом преко Шћемилије, Снагова, Црног врха, Баљковице, Петковаца и Табанаца, гдје је завршница трке укупне дужине око 34 километра.

Благојевић је рекао да се трка вози у двије категорије - софт и турист, те да учесници у току вожње имају два специјална испита у кружној трци и мјерење времена проласка такмичара, те нагласио да се трка бодује и у једној и у другој класи.

Најстарије возило на Џипијади је руски "газ" из 1964. године, који је раније возио Мишо Благојевић, а сада Александар Благојевић.

Традиционална спортска манифестација Џипијада одржава се у Зворнику од 2005. године.

Организатор ове манифестације је Рафтинг клуб "Еко Дрина Зворник", секција "Сафари".

Мишо Благојевић, оснивач зворничке Џипијаде, преминуо је 31. јула 2016. године у 61. години.

Покровитељ манифестације, коју подржава Туристичка организације, јесте град Зворник.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана