На Јахорини пуно посјетилаца, тражи се “Вучколанд” карта више

ГС
На Јахорини пуно посјетилаца, тражи се “Вучколанд” карта више

Љетна сезона на Јахорини отворена је крајем јуна и већ биљежи одличне резултате, али и велико интересовање посјетилаца.

По ријечима директора Олимпијског центра Јахорина Дејана Љевнаића, у првим данима рада остварено је готово 4.000 вожњи, а промет је достигао готово 30.000КМ, што је четири пута више него прошле године.

– Јахорина је уз најдужи планински боб у региону, панорамску вожњу жичаром, љетње санкање и Xraycer вожње постала домаћин адреналинским атракцијама Тоwеr, Loopster и Skydive. Ради се о атракцијама које је могуће видјети само у великим забавним парковима попут „Disneyland”-а. Управо ови љетњи садржаји су доказ да Јахорина живи 365 дана у години – наводи Љевнаић.

Овог љета хит на Јахорини је „Вучколанд” карта која пружа цјелодневну забаву за дјецу и одрасле, а подразумијева кориштење свих љетних садржаја, укључујући и нове адреналинске атракције за 35 КМ. Из Олимпијског центра кажу да, након адреналинских искустава, посјетиоци радо бирају одмор у Олимпијском бару са најквалитетнијом храном, разноврсном понудом напитака и великом терасом са погледом на језеро.

За све оне који овог љета користе садржаје Олимпијског центра Јахорина обезбјеђен је и попуст од 30 одсто на услуге Олимпијског бара.

Љевнаић истиче да Јахорина није интересантна само љубитељима активног одмора и природе, већ и инвеститорима који све чешће одлучују да новац уложе на овој олимпијској планини.

– Тренутно се на Јахорини граде нови објекти на 15 локација које се простиру на 96.200 метара квадратних, укључујући и реконстркуцију хотела Рајска Долина, а у наредном периоду у плану је започињање радова на још три објекта, тако да на Јахорини више нема слободне парцеле за градњу. Ради се о објектима величине од 2.000 метара квадратних, па све до 75.000 метара квадратних, што је величина објекта који се гради на мјесту бившег хотела Јахорина, а граде га искусни и признати инвеститори. Градња нових објеката на Јахорини ће запослити многе са ове регије – каже он.

Упркос великим инфраструктурним радовима и модернизацији планинског центра, Јахорина, додаје, и је даље задржала свој Олимпијски дух и посјетиоци радо бирају шетње планинским стазама и ужитак у непревазиђеним панорамским призорима нетактнуте природе и погледу на околне планине.

У току љетне сезоне сви садржаји овог центра су у погону сваког дана од 10 до 17 часова. Сваке суботе је  могућа и ноћна вожња шестосједом и планинским бобом у термину од 20 до 22 часа, што је новитет од ове сезоне.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана