Мршави надјачали Дебеле

Драгана Келеч
Мршави надјачали Дебеле

Лакташи - На страни једних готово двије хиљаде килограма, а на страни других брзоплете ноге и мисао да ће послије утакмице моћи да једу до миле воље, а да ни грама не добију, слика је која најбоље описује фудбалску утакмицу између два тима - "Дебели" и "Мршави".

Ова традиционална фудбалска утакмица одржана је у недјељу у Лакташима, гдје су се љути ривали састали по 47. пут, а ове године заслужено су побиједили "Мршави".

Коначан резултат, иако је био у другом плану, гласио је 7:5 за "Мршаве". Посјетиоци на стадиону су нам духовито испричали да се утакмице "Мршавих" и "Дебелих" не пропуштају јер је ријеч о двије јаке силе и тада се "ломи небо и земља".

Утакмицу је водио главни арбитар Душко Бабић, у ширим народним масама познатији као Ђедин. Утакмица у којој су и једни и други имали беспријекорно разрађену тактику за побједу била је неизвјесна до краја.

Сусрет је окончан прекидом локалних хулигана у 50. минуту, а "треће" полувријеме меча настављено је код Милуна, за столом, уз печење, хладну пиву и пјесму до зоре.

Нико не може са сигурношћу да тврди да ли је вага месара Ивице Зеленике била тачна, али капитену мршавих Ђури Митровићу-Мајорићу, показала је 37 килограма, а вођи дебелих Душку Кесићу 125 килограма.

Пред пуним трибинама нису играли само дебели и мршави.  Заиграли су и чланови Културно-умјетничког друштва "Славко Мандић" из Лакташа.

Хитна помоћ

На утакмици између "Мршавих" и "Дебелих" обавезна је била и Служба хитне помоћи, али не да неком помаже, већ да се увјери да су сарма и свињетина с ражња најздравија јела, а да у фудбалу нису важни килограми, него велико срце.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана