Мркоњић Град: Општина издвојила 34.500 КМ за субвенционисање набавке опреме

Srna
Мркоњић Град: Општина издвојила 34.500 КМ за субвенционисање набавке опреме

МРКОЊИЋ ГРАД - Начелник општине Мркоњић Град Дивна Аничић потписала је данас са три пословна субјекта уговоре о субвенционисању набавке материјала и опреме, за које је из општинског буџета издвојено око 34.500 КМ. Аничићева је рекла новинарима да су ова средства планирана Програмом за подстицај привредног развоја за ову годину кроз пројекат "Подршка малим и средњим предузећима и предузетништву за изградњу пословних објекта и набавку основних средстава машина и опреме".

 

"Висина подстицаја износи 25 одсто од укупно уложених средстава, а максимално 15.000 КМ по привредном субјекту", навела је Аничићева.

Директор фирме "Марли" из Чађавице код Мркоњић Града Драган Марчета каже да је добио 14.500 КМ за набавку камиона.

"Бавимо се прерадом дрвета, све производе извозимо у Аустрију и имамо пет запослених радника. Захваљујем што сам добио средства за набавку камиона и надам се да ће у будућности бити још више оваквих пројеката", истакао је Марчета.

Општина Мркоњић Град обезбиједила је 19.300 КМ помоћи за 67 пословних субјеката чији је рад одлуком Републичког штаба за ванредне ситуације био обустављен неко вријеме због епидемије вируса корона.

Начелник општине Мркоњић Град Дивна Аничић рекла је новинарима да ће средства бити утрошена за субвенцију накнада за општинску комуналну таксу, као и за субвенције за добијање санитарне књижице и за набавку опреме, репроматеријала и уређење пословног простора.

Она је навела да је за субвенције за набавку опреме, репроматеријала и уређење пословног простора обезбијеђено укупно 4.500 КМ и да ће та средства бити расподјељена за 14 самосталних предузетника који обављају фризерску дјелатност и за једног који обавља цвјећарску дјелатност.

Власник фризерског салона "Верона" Зоран Стипанчић захвалио је општини на помоћи, истичући да ће добијена средства искористити за набавку материјала који им је неопходан за рад.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана