Мркоњић Град: Инвалидска колица за Петра Ћојдера и Здравка Ђурића

Срна
Foto: Срна

МРКОЊИЋ ГРАД- Начелник општине Мркоњић Град Драган Вођевић уручио је данас електромоторна инвалидска колица Петру Ћојдеру и Здравку Ђурићу, а средства у износу од око 6.000 КМ обезбиједили су општина и локални привредник Младен Милановић Каја.

Вођевић је рекао новинарима да је у разговору са руководством Борачке организације Мркоњић Град дошао на идеју да купе колица.

"Нашим суграђанима Петру и Здравку непходна су ова колица како би имали бољи квалитет живота. Сад ће њих двојица моћи проводити више времена на отвореном и тим ће им бити доступне локације које до сада нису биле", нагласио је Вођевић.

Петар Ћојдер (56), који живи са супругом Радом у мјесту Бараћи, захвалио је свима који су му донорали колица, која ће му омогућати лакшу комуникацију с људима.

Здравко Ћурић (63) захвалио је донатору, начелнику Вођевићу, Борачкој организацији, али и медицинској сестри Мири Стојчић, који брину о њему и његовом здрављу.

"Пуно ми значе ова колица, шеснасест мјесеци сам лежао непокретан, а сада са колицима могу отићи чак и до града", каже Ђурић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана