Мргкоњић Град: Организована литија подршке црногорској браћи

Срна
Мргкоњић Град: Организована литија подршке црногорској браћи

МРКОЊИЋ ГРАД - Његово преосвештенство епископ бихаћко-петровачки Сергије вечерас је у Мркоњић Граду предводио литију подршке братском народу и Српској православној цркви /СПЦ/ у Црној Гори.

У литији, у којој је било неколико хиљада вјерника, ношене су мошти Светих преподних мученика медљанских Серафима, Авакума и Мардарија које су синоћ донесене у Цркву Рођења пресвете Богородице.

Литија је формирана испред храма Рођења Пресвете Богородице и кретала се до Храма Светог Саве, гдје је служен молебан за престанак страдања и патње СПЦ и вјерног народа у Црној Гори.

Владика Сергије у изјави новинарима је нагласио да на овај начин дају подршку свим православним Србима у Црној Гори и Цркви која је тамо тренутно на распећу.

“Пратимо шта се дешава у Црној Гори са жаљењем, али и са радошћу, зато што видимо како се пробудио српски народ и тамо и у другим крајевима”, рекао је владика Сергије.

Он је изразио наду да ће Бог услишити молитве оних који се моле искрено, као и свих светих.

“Молимо се да Господ умири страсти овдашњих власти тамо и да се, ако Бог да, тај закон повуче. Нека вечерас буде благословено сабрање и желим свима да честитам празник Рођења Христовог”, истакао је владика Сергије.

Учесник литије Коста Бијелић, који је нагласио да је поријеклом из Црне Горе, рекао је да је дошао да од срца подржи народ и српску Цркву, јер је то дужност и обавеза народа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана