Модрича: Кошаркаш Јован Јовановић спортиста године

Srna
Модрича: Кошаркаш Јован Јовановић спортиста године

МОДРИЧА - Члан Кошаркашког клуба "Модрича" Јован Јовановић проглашен је за најбољег спортисту општине Модрича у 2019. години. На 24. избору спортисте године, одржаном синоћ у Српском културном центру у Модричи, за најуспјешнији клуб у прошлој години проглашен је Одбојкашки клуб "Модрича", члана Премијер лиге БиХ.

Општинска комисија за избор спортисте године за најбољег тренера прогласила је Драшка Баука, тренера Кошаркашког клуба "Модрича", док је за најуспјешнијег спортског радника проглашен Јован Мишић, предсједник Одбојкашког клуба "Модрича".

Признања најбољим спортистима уручио је начелник Модриче Младен Крекић, који је рекао да су модрички спортисти остварили добре резултате, те на најбољи начин представљали своје клубове, Модричу и Репбулику Српску.

Посебно признање, Плакета са златником, додијељено је Александру Околићу, бившем члану Одбојкашког клуба "Модрича, репрезентативцу европског одбојкашког првака Србије из 2019. године.

За дугогодишњи рад у спорту Модриче постхумно је одликован Драгомир Томић.

Признања у име одсутних Јовановића, од половине 2019. године члана шпанског прволигаша "Баскет Сарагоса", и Околића, примили су њихови родитељи, који су захвалили клубовима и локалној заједници за подршку спортистима.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана