Млади Рогатичани врло успјешни у мотоциклизму: Храбри Ћајићи нижу успјех за успјехом

Сретен Митровић
Млади Рогатичани врло успјешни у мотоциклизму: Храбри Ћајићи нижу успјех за успјехом

РОГАТИЦА - Када су прије три године крочили у свијет мотоциклизма са 13, односно осам година, браћа Михаило и Вук Ћајић из Рогатице мало ко је могао да очекује да ће већ сада постати прави колекционари медаља.

Само у прошлој години браћа су, под тренерском палицом оца Мирослава, који је аматер у овом спорту, учествовала на 12 званичних мото-трка и обрадовала своју породицу, али и цијелу Рогатицу, освајањем исто толико медаља. Међу њима, двије су она најсјајније, златне, четири сребрне, а шест бронзаних. Али, знајући у којим условима тренирају, те колико су још неискусни, све ове медаље су злата вриједне.

На крају прошлогодишње мото-сезоне која је окончана Отвореним шампионатом Србије у Бачкој Тополи, Вук Ћајић је у генералном пласману класе МЏ 65 заузео треће мјесто у Србији, а како у шампионату БиХ још нема одговарајуће класе за овако младе такмичаре, он се такмичио у јачој, МЏ 85 класи и освојио друго мјесто, иако је био убједљиво најмлађи од свих учесника.

- Када све саберемо, Михаило, који је пети у БиХ и Србији, на свом мотору КТМ 85 провео је око 100, а Вук на свом КТМ 65 око 90 сати и заједно су на стази, укључујући и свакодневне тренинге, прешли преко 10.000 километара - каже поносни отац.

Овакав успјех браће Ћајић тешко да би остварили да им, уз оца Мирослава, несебичну подршку није давала и комплетна породица, као и матични клуб, АМД Рогатица. Уз њих, свесрдна помоћ и подршка стигла је и од Мотоциклистичких савеза Србије и БиХ, те више спонзора из рогатичке општине, али и већег броја мото-клубова из Републике Српске, БиХ и Србије.

- Желимо да свима захвалимо, а посебно Мото-клубу “Танаско Рајић” из Чачка, који су нам заиста много помогли. Није изостала ни подршка медија, о нама су писали многи, посебно “Глас Српске”, а доста су нас пратиле и многобројне ТВ куће из Републике Српске, БиХ и Србије - појаснио је Мирослав Ћајић.

Резултати браће Ћајић нису остали без одјека, па се за њих већ сада интересују многобројни клубови, међу којима су најупорнији они из Србије. У породици Ћајић још ништа нису одлучили, али истичу да ће се све знати до прве овогодишње трке, која ће у марту бити одржана на стази Лештане код Београда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана