Мјештани у Разбоју Љевчанском код Српца добијају мјесто за окупљање

Дејан Јовичић
Мјештани у Разбоју Љевчанском код Српца добијају мјесто за окупљање

СРБАЦ - Изградња друштвеног дома у Разбоју Љевчанском код Српца улази у завршну фазу на радост мјештана овог села који ће добити вишенамјенски објекат за одржавање културних манифестација, рад Савјета мјесне заједнице и друге активности.

Предсједник Грађевинског одбора Јордан Куваља каже да је дом протеклог викенда стављен под кров, а паралелно са овим радовима вршена је уградња електроинсталација и столарије.

Куваља очекује да ће највећи дио радова бити завршен до међународне бициклистичке трке Београд - Бањалука, која ће бити одржана почетком септембра и која пролази кроз ово село.

- Наш дом са корисном површином од око 500 квадратних метара биће један од највећих у србачкој општини. Имаће могућност да прими око 300 посјетилаца, а користиће га подједнако све генерације. Највише ће служити члановима ансамбла “Лијевче” из Разбоја за концерте и тренинге - рекао је Куваља и додао да објекат располаже великом салом за наступе, свлачионицама, простором за кафић и другим просторијама за разне садржаје.

Дом у изградњи протеклог викенда је обишао и начелник Српца Млађан Драгосављевић.

- Радује ме што радови добро напредују и поред отежаних услова изазваних пандемијом вируса корона. Ово ће бити репрезентативан објекат који ће служити не само мјештанима Разбоја и других љевчанских села већ и грађанима околних општина, јер ће овдје бити одржавани семинари и друге едукације за пољопривреднике - рекао је Драгосављевић.

Разбој Љевчански је једно од ријетких србачких села које није имало друштвени дом, а са популацијом од око 900 становника једно је од најбројнијих у овој општини.

Финансирање

У изградњу дома до сада је уложено близу 200.000 КМ, а највећи дио средстава у износу од 75.000 евра издвојила је Влада Србије уз посредство Владе Републике Српске. У финансирање су се укључили и други донатори, међу којима предњаче привредници из овог села, грађевинска фирма “Хидрокоп” и Дрвна индустрија “Зрнић”, а помоћ је пружила и општина Србац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана