Мјештани и црква граде кућу Српчанину

Дејан Јовичић
Мјештани и црква граде кућу Српчанину

СРБАЦ - Парохија лепеничка која дјелује на подручју Српца покренула је хуманитарну акцију за изградњу нове куће мјештанину Пери Хамару (48) из Горњих Срђевића који је корисник социјалне помоћи.

Трошна кућа у којој живи сам је у фази распадања, због чега је нужно да усели у нови дом до предстојеће зиме.

Свештеник Ненад Ђурић, који управља лепеничком парохијом, каже да је иницијатива покренута заједно са Периним сестрама и мјештанима Горњих Срђевића, а радови су већ стигли до прве плоче.

- Уз помоћ добрих људи кренули смо у ову племениту акцију и намјера нам је да кућу буде под кровом већ до краја мјесеца. Очекујемо да Перо зиму дочека у новом дому. Многи хуманисти су нам помогли па је тако општина Србац обезбиједила грађевински материјал у вриједности од 1.000 КМ, а стигле су и донације од наших суграђана из Италије и Швајцарске - рекао је Ђурић.

Он каже да је ово трећа акција када је ријеч о изградњи кућа за социјално угрожене мјештане које реализују у посљедњих пет година.

- Постоје ситуације у којима човјек не може да се у потпуности оствари, када много тога не зависи од њега. Тада је потребно да се покаже добра воља од стране оних који имају више могућности. То нас је опредијелило да помогнемо нашим парохијанима који су у тешком материјалном стању јер чинећи добро другима, чинимо добро и себи - истакао је Ђурић.

Перо Хамар каже да му пажња суграђана и његове парохије много значи јер је незапослен и осим социјалних давања нема никаквих других примања.

- Не служи ме ни здравље најбоље, а постао сам и трајни инвалид јер сам раније, током рада, задобио тешку повреду руке. Нисам имао довољно ни за живот, а камоли за изградњу нове куће. У старој кући све је одавно дотрајало, плафон и зидови су попуцали, па сам стрепио кад ће се све урушити. Захвалан сам свима који су дали макар и једну марку да коначно ријешим ову своју муку - каже Перо.

Сви они који желе помоћи ову акцију могу уплатити донацију на број жиро рачуна који је отворен у НЛБ банци: 562-099-81492752-68. ++++

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана