Србачке мјесне заједнице учествују у планирању дугорочног развоја

Д. Ј.
Србачке мјесне заједнице учествују у планирању дугорочног развоја

СРБАЦ - Начелник Српца Млађан Драгосављевић расписао је јавни позив за достављање приједлога пројеката за Програм капиталних инвестиција општине Србац од 2023-2027. године.

Право предлагања имају грађани, удружења грађана, представници мјесних заједница, приватни предузетници и остали субјекти. Основни услов јесте да се ради о пројектима са процијењеном вриједношћу већом од 10.000 КМ.

- Координациони тим усвојио је сет критеријума на основу којих ће се рангирати пристигли приједлози што ће нам послужити за израду коначног програма капиталних инвестиција. Важно је да обрасци за предлагање буду потпуно и правилно попуњени, јер у супротном неће бити разматрани - рекао је Драгосављевић.

Образац би требало доставити најкасније до 16. септембра, а Драгосављевић додаје да је Србац једна од 11 општина на подручју БиХ која је ушла у пројекат друге фазе јачања улоге мјесних заједница.

- Савјети мјесних заједница су важна карика у функционисању локалне управе, а овим програмом планирамо систематски прикупити информације из мјесних заједница у циљу унапређења инфраструктуре - рекао је Драгосављевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана