Митровић: Oмогућити српским повратницима у Mаглају да добију мобилни сигнал

Срна
Foto: википедиа

ДОБОЈ - Министар комуникација и транспорта у Савјету министара Војин Митровић најавио је да ће са руководством „БХ Телекома“ разговарати да се омогући мобилни сигнал и у повратничким насељима у федералној општини Маглај.

Митровић је, након што је данас у Добоју одржао састанак са представницима Удружења „Огњиште раковачко“, расељеним Србима са подручја мјесне заједнице Раковац Горњи и Доњи, које је Дејтонским споразумом припало федерацији БиХ, рекао новинарима да на том простору осим Срба живе Бошњаци и Хрвати.

Он је навео да је ресорно министарство у ранијем периоду дјелимично унапредило саобраћајну инфраструктуру како би се побољшали услови живота свих становника Маглаја.

Представник овог удружења Давор Видаковић рекао је да већ 25 година траје проблем са телекомуникацијама на простору који обухвата девет повратничких насеља.

Он је захвалио Митровићу што се одазвао састанку који су иницирали посланици у Представничком дому парламента БиХ Обрен Петровић и Сања Вулић, који су присуствовали данашњем састанку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана