Министарство просвјете и културе РС спремно да у најкраћем року санира штету на школи у Врбањи

СРНА
Foto: banjaluka.rs.ba

БАЊАЛУКА - Министарство просвјете и културе Републике Српске спремно је да у најкраћем року помогне санацију штете на објекту Основне школе “Станко Ракита” у бањалучком насељу Врбања на којем је усљед невремена оштећен кров, рекла је данас помоћник министра за предшколско и основно васпитање и образовање Наташа Цвијановић.

Она је током посјете овој школи, рекла да Министарство очекује у наредним данима процјену причињене штете на објекту школе од руководства које ће ангажовати овлаштеног процјенитеља.

“Када добијемо процјену штете, укључићемо се и помоћи да се штета на објекту школе санира како би школа била условна за почетак нове школске године”, рекла је Цвијановићева.

Она је разговарала са директором школе Дарком Бранковићем који је заједно са запосленим радницима, предузео све неопходне активности да се просторије школе у које је продрла вода, као и дидактички материјал и опрема, очисте и привремено заштите у случају нове кише, саопштено је из Министарства просвјете и културе.

Бањалуку је јутрос погодило невријеме са вјетром сјеверозападног правца који је достизао и ударе до 18 метара у секунди, а за нешто мање од пола часа пао је 21 литар кише по метру квадратном.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана