Милуновић: У овом мјесецу исплаћено 580.000 КМ накнада за борце

Срна
Foto: ГС

БАЊАЛУКА- Одлуком Владе Републике Српске у овом мјесецу укупно су исплаћене 8.942 накнаде за незапослене борце млађе од 60 година у укупном износу од 579.782 КМ, саопштио је министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић.

Милуновић је на конференцији за новинаре у Бањалуци подсјетио да се раније на јавни позив пријавило и испунило услове 9.287 бораца који су добили једнократну новчану помоћ у овој години.

"Влада Републике Српске је одлуком од октобра ове године почела исплату мјесечних примања у висини мјесечног борачког додатка који остварују незапослени борци старији од 60 година", напоменуо је Милуновић.

Он је навео да је разлика у броју од 345 бораца резултат тога да су борци навршили 60 година старости и прешли на мјесечни борачки додатак.

Милуновић је рекао да ће до краја године право на мјесечни борачки додатак остварити 84.000 бораца, док ће право на годишњи борачки додатак за ову годину остварити 61.260 бораца.

Милуновић је напоменуо да је у овој години највећи буџет за борачко-инвалидску заштиту који износи 417.658.370 КМ или 11 одсто од укупног буџета Републике Српске.

Он је подсјетио да Влада Републике Српске већ трећу годину заредом врши исплату накнада у висини најниже пензије у Републици Српској за демобилисане борце који су заједно са учешћем у рату имали 15 и више година стажа осигурања.

За борачке додатке се, како је навео, укупно издваја 75 милиона КМ из буџета Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана