Миловановић: Чврста коалиција 23 одборника чини скупштинску већину

Срна
Миловановић: Чврста коалиција 23 одборника чини скупштинску већину

БИЈЕЉИНА - У Скупштини града Бијељина већину има чврста коалиција од 23 одборника и унутар коалиције је договорено којим политичким партијама припадају позиције предсједника, потпредсједника и секретара градске скупштине, рекао је Срни предсједник Клуба одборника СНСД-а у новом скупштинском сазиву Мирослав Миловановић.

Миловановић је потврдио да ће на позицију предсједника Скупштине града Александар Ђурђевић из СНСД, а да уочи конститутивне сједнице градске скупштине у понедјељак, 25. јануара, још ништа није договорено за начелнике одјељења у Градској управи.

"Очекивали смо неку комуникацију са градоначелником /Љубишом Петровићем из СДС-а/, послали смо му јасну поруку да смо спремни, у интересу грађана, да се договоримо како ћемо функционисати, али званичних разговора није било и са његове стране нисмо добили никакав позив да договарамо о тој теми", каже Миловановић.

Истичући да је неопходно поштовање са обје стране и воља за сарадњу, Миловановић је навео да до сада није било тог конкретног позива градоначелника ка коалицији, те поручио да је "лоптица на његовој страни терена".

"Ми смо свјесни политичке реалности да је он градоначелник и поштујемо његових 24.400 гласова које је освојио, али и он мора да прихвати чињеницу да смо нас 23 одборника добили укупно 38.000 гласова и да је то наша снага, да треба да прихвати такву политичку реалност у градској Скупштини и да сарађује, у интересу грађана Семберије, прије свега", поручио је Миловановић.

Према његовим ријечима, интерес коалиције је да у Семберији буду завршени сви започети пројекти за бољи живот грађана и да буду покренути најављени пројекти, те и да и они буду завршени.

"Без неке сарадње, то није могуће", напоменуо је Миловановић.

Он је додао да су унутар коалиције коју чини седам одборника из СНСД, пет из СДС Семберија, четири из Демоса, по два одборника из Уједињене Српске, СП и СДА и један из Покрета за Бијељину, припремљени и приједлози за саставе скупштинских комисија и одбора, а чекају се приједлози кадровских рјешења из реда опозиције у Скупштини града да дају представнике.

Миловановић ј рекао да је унутар коалиције било разговора о теми именовања за начелнике одјељења у Градској управи, али да то још није дефинисано.

"Припремали смо се, очекивали позив градоначелника да и те ствари дефинишемо, али позива није било", навео је Миловановић, изражавајући увјерење да ће на прву скупштинску сједницу у новом сазиву коалиција доћи са спремним приједлозима и за Градску управу.

Александар Ђурђевић, који ће бити нови предсједник Скупштине града Бијељина, има 31 годину и до сада је био одборник у једном мандату, током којег је у досадашњем скупштинском сазиву био шеф Клуба одборника СНСД-а и пола године предсједник градске Скупштине.

"Очекујем да сједница протекне у коректној и фер атмосфери, да будемо конструктивни и изаберемо све органе локалне самоуправе који се бирају на конститутивној сједници и да већ од првог сљедећег дана почнемо радити на рјешавању проблема у граду", рекао је Ђурђевић Срни.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана