Милошу Самарџићу златна медаља на Националној олимпијади из географије у Београду

Срна
Foto: Срна

ВЛАСЕНИЦА- Ученик другог разреда гимназије у власеничком Средњошколском центру “Милорад Влачић” Милош Самарџић освојио је златну медаљу на Националној олимпијади из географије у Београду, на којој је, осим 11 ученика из Власенице, који су били једини представници Републике Српске, учествовало 117 ђака из 50 школа из Србије.

Милош Самарџић је изјавио Срни да се такмичење састојало из три дијела - мултимедијалног и писаног теста, те практичног рада и да је имао укупно 74 од 100 бодова.

“Задовољан сам и срећан због постигнутог резултата јер је конкуренција била изразито јака, а наших 11 ученика били су једини представници Републике Српске. Овај резултат је плод припрема са професором Илићем, који предано ради са својим ученицима, за шта смо му захвални”, навео је Самарџић.

Власенички географи годинама уназад постижу изванредне резултате за које је заслужан и професор географије Драган Илић, који је Срни изјавио да су данас стигли резултати који су их обрадовали и дали подстрек за освајање медаља и убудуће.

“Конкуренција је била јака, али можемо се похвалити тиме што је Милош Самарџић освојио прво, а Милош Павловић друго мјесто. То је велики успјех за нашу релативно малу средину и малу школу. Малу по броју ученика, а велику по резултатима”, рекао је Илић.

Илић је истакао да су и остали ученици постигли солидан успјех иако су учествовали први пут на овом такмичењу, што је гаранција да ће и наредних година школа са оваквих такмичења доносити медаље.

Он је навео да су власенички средњошколци обезбиједили учешће на Европској олимпијади, која ће бити одржана онлајн половином јуна, а Милош Самарџић и Милош Павловић биће дио екипе БиХ на Свјетској олимпијади, која ће бити одржана половином августа.

“Ово је плод великог рада тих ученика. Без обзира на то колико се професор трудио не може постићи резултате ако нема тако сјајне ђаке, какве има наша школа. Ми смо ту само као координатори, да их подстичемо, да им помажемо... Трудим се да то буде што боље”, истакао је Илић.

Директор власеничког Средњошколског центра “Милорад Влачић” Пајисија Петровић рекао је Срни да су ови ученици најбољи амбасадори њихове установе.

“У периоду уписа у нашу школу ово је најбољи показатељ да имамо предане професоре, вриједне ученике и да они који дођу у наш центар могу бити сигурни да ће стећи најбоље знање. Ове медаље су знак квалитетног рада”, нагласио је Петровић.

Власенички географи познати су по бројним медаљама са Географске балканијаде и Свјетске географске олимпијаде, на којима су учествовали као чланови екипе БиХ.

Национална олимпијада из географије одржана је у организацији Регионалног центра за таленте у Београду, на Географском факултету, у суботу, 15. маја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана