Милић: У току дефинисање трасе ауто-пута кроз Брчко

Срна
Милић: У току дефинисање трасе ауто-пута кроз Брчко

БРЧКО - Предсједник Скупштине Брчко дистрикта Синиша Милић изјавио је данас да још нису утврђене трасе ауто-пута из правца Бањалуке и Сарајева ка Београду, које би требало да пролазе кроз Брчко.

"Завод за планирање Брчко дистрикта понудио је шест варијанти коридора ауто-пута кроз Брчко и наредних дана очекујемо наставак разговора око усаглашавања коначног приједлога", рекао је Милић Срни.

Милић је истакао да се Влада дистрикта око усаглашавања трасе коридора из правца Сарајева већ састала и разговарала са Владом Федерације БиХ /ФБиХ/ и представницима Јавног предузећа "Аутоцесте ФБиХ", а да наредних дана очекује сличне разговоре и са Владом Републике Српске са којом ће се разговарати о полажају трасе ауто-пута који иде из правца Бањалуке према Бијељини.

"Важно је напоменути да је постојећи и још важећи просторни план Брчко дистрикта предвидио да траса обилазнице око Брчког буде дио трасе ауто-пута Бањалука – Бијељина, као и траса гасовода на истом потезу, тако да се очекује да коначно рјешење неће значајније одступати од актуелног просторног плана", рекао је Милић.

Он је изразио наду да ће коначно рјешење у погледу траса ауто-пута кроз Брчко бити постигнуто врло брзо, будући да су активности на изградњи ауто-пута из правца Бијељине и Бањалуке, нарочито, већ поодмакле.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана