Милекић: У мају се на подручју Мркоњић Града се десило једно тешко убиство

Срна
Милекић: У мају се на подручју Мркоњић Града се десило једно тешко убиство

МРКОЊИЋ ГРАД - На подручју које оперативно покрива Полицијска управа Мркоњић Град у мају се догодило једно тешко убиство, које је извршено по познатом извршиоцу и извршилац је одмах по сазнању за кривично дјело лишен слободе, рекао је начелник ове управе Милан Милекић.

Милекић је констатовао да у протеклом мјесецу није било евидентираних других тежих кривичних дјела нити догађаја који би изазвали већу узнемиреност грађана, те је стање безбједности оцијењено као задовољавајуће.

Он је навео да је у мају евидентирано седам кривичних дјела, што је мање за осам или 53,3 одсто у односу на исти период прошле године.

"Сва кривична дјела су из области општег криминалитета. Коефицијент укупне расвијетљености свих кривичних дјела је 71,4 одсто, а коефицијент расвијетљености кривичних дјела по непознатом извршиоцу износи 50 одсто", навео је Милекић на данашњој конференцији за новинаре.

Он је додао да је у мају било 18 случајева нарушавања јавног реда и мира, што је мање за 61,7 одсто.

"Приликом нарушавања јавног реда и мира евидентирано је 26 прекршаја, а то је у паду за 48 одсто", истакао је Милекић.

Према његовим ријечима, у мају се десила 21 саобраћајна незгода, што је у порасту за 31,3 одсто у односу на исти период прошле године.

"Десила се једна саобраћајна незгода са теже повријеђеним и три са лакше повријеђеним лицима, што је на истом нивоу као и претходне године", рекоа је Милекић.

Он је нагласио да је из саобраћаја искључен 131 возач, што је више за 227,5 одсто у односу на упоредни период, од чега највише због вожње под утицајем алкохола- 127 возача или 96,9 одсто од укупног броја искључених возача.

Из саобраћаја је искључено 30 возила, што је више за 11,1 одсто у односу на исти период прошле године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана