Мићић: Побољшање статуса бораца наша стална брига

Срна
Мићић: Побољшање статуса бораца наша стална брига

БИЈЕЉИНА- На обиљежавању крсне славе Борачке организације у Бијељини Митровдана кум славе градоначелник Мићо Мићић изјавио је да је побољшање статуса бораца перманентна брига цијелог друштва.

Честитајући крсну славу демобилисаним борцима, својим саборцима, Мићић је рекао да су приоритет у протеклом периоду биле породице погинулих и ратни војни инвалиди и навео да треба повећати средства за инвалиднине и за борачки додатак.

Према његовим ријечима, Градска управа је пуно урадила на стамбеном збрињавању породица погинулих бораца, а остао је неријешен још статус 34 стана у насељу ГТЗ.

Мићић је рекао и да су у борачком насељу у Амајлијама реновирани неки објекти и значајно побољшани услови живота корисника тих станова, те да се, у сарадњи са ресорним министарством Републике Српске, у овом насељу гради и друштвени дом.

- Наша је обавеза и задатак да перманентно радимо на побољшању материјалних услова борачких категорија - истакао је Мићић.

Секретар градске Борачке организације Радан Остојић рекао је новинарима да се због епидемиолошких мјера слава обиљежила у најужем кругу.

- Борачка организација Републике Српске изабрала је да слави Светог Димитрија Солунског, јер он симболизује страдање, а наша браћа, која су изгинула у протеклом отаџбинском рату, страдала су за крст часни и слободу златну - истакао је Остојић.

Он је најавио наставак борбе Борачке организација за побољшање статусног и материјалног положаја бораца, наводећи да у Бијељини живи 16.000 категорисаних демобилисаних бораца, 2.000 ратних војних инвалида и исто толико породица погинулих бораца.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана