“Математички камп” окупио 80 младих из Српске

Срна
“Математички камп” окупио 80 младих из Српске

ВИШЕГРАД- “Математички камп” на којем учествује више од 80 младих из цијеле Републике Српске почео је у Вишеграду, а организатори су Омладински савјет Републике Српске и Савјет младих општине Вишеград.

Предсједник Омладинског савјета Републике Српске Младен Пјевчевић захвалио је општини Вишеград и предузећу “Хидроелектране на Дрини” без којих овај пројекат не би могао бити реализован.

-Спој младости и науке нешто је најљепше, надам се да ће учесници уживати и надограђивати своја знања из математике - рекао је Пјевчевић и додао да су огроман допринос дали Министарство омладине и спорта Републике Српске, Министарство трговине и туризма, Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске и Техничка школа из Бањалуке.

Пјевчевић је истакао да ће у наредном периоду бити организована четири кампа на којима ће предавања држати професори са Универзитета у Источном Сарајеву и Универитета у Бањалуци, те напоменуо да ће се потрудити да младима приближе ово дефицитарна занимања.

Тродневни “Математички камп” отворио је начелник општине Вишеград Младен Ђуревић, који је свим учесницима пожелио лијеп боравак у Вишеграду, те навео да овдје увијек имају пријатеље.

-Из оправданих разлога смо направили паузу, али ова манифестација већ поприма традиционални карактер и вјерујем да ће из године у годину камп бити све бољи и да ће окупљати велики број учесника- истакао је Ђуревић.

Предсједник Савјета младих вишегрдске општине Славица Симић рекла је да су припремљене многобројне радионице, вожња бродом ријеком Дрином, као и журка за све учеснике.

Чланови бањалучког хора “Бели анђео” за ову прилику припремили су пригодан репертоар.

На овогодишњем “Математичком кампу” највећи број средњошколаца долази из Бањалуке, Приједора, Добоја, Источног Сарајева, Фоче, Рогатице и Вишеграда.

Манифестација је отворена синоћ, а биће завршена у понедјељак, 29. маја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана