Маске и визири за градску Болницу

Г.С.
Маске и визири за градску Болницу

БИЈЕЉИНА Хуманитарна организација из Салцбурга „Помози другоме” (Help others) уручила је данас представницима Болнице „Свети Врачеви”донацију од 30 визира и 500 заштитних маски намијењених радницима ове здравствене установе.

- Хвала хуманитарној организацији „Помози другоме” на донацији, јер нам је свака помоћ добродошла. Визири су нам неопходни за изолацију трећег нивоа, односно заштиту медицинских радника који су у контакту са зараженим пацијентима. Рад са особама које су позитивне на ковид-19 подразумијева, поред визира, заштитне маске типа пп3, наочаре и једнократне хируршке рукавице – објаснила је Александра Радојчић, инфектолог у бијељинској Болници.

Она је апеловала на грађане да остану код куће јер на тај начин воде рачуна о себи и другима.

Волонтер хуманитарне организације „Помози другом” Мирсад Трновац, који је уручио донацију Болници „Свети Врачеви”, нагласио је да ова организација од
почетка пандемије настоји да обезбиједи што више заштитне опреме за медицинско особље у овом дијелу БиХ.

- Наши волонтери су до сада у Бијељини дијелили заштитне рукавице и маске социјално угроженом становништву, а ово је прва донација за неку здравствену установу у овом граду – истакао је Трновац.

Поред ове донације, Трновац је најавио да ће са групом волонтера из Јање, обезбиједити тунел за дезинфекцију намијењен амбуланти Дома здравља у
Јањи.

И директор Дома здравља Бијељина Душко Миловановић се захвалио за најављену помоћ, уз истицање да ће се са представницима ове хуманитарне организације консултовати око тога шта су приоритети ове здравствене установе, како би будуће донације биле искоришћене на најбољи могући начин.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана