Манастир Завала прославио крсну славу - Ваведење Пресвете Богородице

Срна
Манастир Завала прославио крсну славу - Ваведење Пресвете Богородице

ТРЕБИЊЕ- Његово преосвештенство владика западно-амерички Максим служио је Свету архијерејску литургију у манастиру Завала код Требиња поводом крсне славе овог манастира - Ваведења Пресвете Богородице.

Владика Максим је у бесједи рекао да све, од самог рођења Свете Богородице, преко данашњег празника Ваведења, до Благовијести, Богородицу чини јединственим ликом у историји рода људскога, а истовремено јединственом од постанка свијета.

-Са личношћу Богородице видимо да је људски род имао шта да принесе Господу упркос гријеху и паду. Ми као људи можемо да донекле проникнемо у тајну њене личности и чинимо то највише прослављајући је и служећи је. Није чудно што је овај празник окићен химнама и пјесмама Мајци Божијој. Њено увођење у храм је истовремено увођење и нас у мјесто сусрета - рекао је владика Максим.

Игуман манастира Завала Василије честитао је свим окупљеним људима, али и свим вјерницима данашњи велики празник, те захвалио епископу западно-америчком Максиму што је дошао да увелича овај празник.

Литургији је присуствовао и градоначелник Требиња Мирко Ћурић који је учествовао у ломљењу славског колача након кога је уприличена трпеза

љубави.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана