Малишани садњом уче о здравом односу према животној средини

Срна
Foto: срна

БИЈЕЉИНА- У дворишту бијељинског Дјечијег вртића "Чика Јова Змај" на Лединцима данас је посађено 13 садница младог дрвећа, у оквиру кампање "Зелена Бијељина".

Шеф градског Одсјека за локални економски развој и европске интеграције Анкица Тодоровић подсјетила је да је град покренуо пројекат "Зелена Бијељина".

"У оквиру кампање `Зелени новембар` посадили смо укупно 850 садница на подручју Бијељине - код депоније `Еко-деп`, четири основне школе у граду, двије подручне школе и код вртића", рекла је Тодоровићева новинарима.

Тодоровићева је навела да је циљ кампање учење дјеце о томе колико је важно штитити животну средину, а реализује се под слоганом "Растимо заједно".

"Дјеца имају своје саднице које ће редовно заливати и расти са њима", истакла је она.

Директор Вртића "Чика Јова Змај" у Бијељини Славиша Вујановић захвалио је Градској управи за данашњу активност, чији је циљ уљепшавање дворишта ове јавне установе.

"Имаћемо љепше двориште, али и хладовину током љетних дана. Најбитније од свега је што код дјеце развијамо здрав однос према животној средини", истакао је Вујановић.

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић рекао је да се на овај начин малишанима од најранијег доба усађује свијест о томе колико је важно садити дрвеће.

Петровић је навео да је опредјељење града да у јесен, када су повољни агрометеоролошки услови, буде посађен што већи број садница, будући да свака садница представља плућа града и Републике Српске.

Он је указао да је степен загађења ваздуха у Бијељини висок, те је циљ борити се са тим проблемом, а једна од мјера је и да се угаљ замјењује енергентима који ослобађају мање штетних гасова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана