Максимовић: Пет пацијената животно угрожено, ускоро нова ковид болница

ГС
Максимовић: Пет пацијената животно угрожено, ускоро нова ковид болница

БИЈЕЉИНА - Вршилац дужности директора Болнице “Свети врачеви” у Бијељини Златко Максимовић изјавио је да ће ускоро бити направљена нова ковид болница, а да се у садашњој лијече 32 пацијента од којих је пет на респиратору и сви су животно угрожени.

 “Већ смо обезбиједили средстава и ушли у процедуре јавних набавки и вјерујем да ће у наредном периоду бити и завршена”, рекао је Максимовић новинарима.

Он је додао да прилаз садашњој ковид болници није у најбољем стању, као ни њен енетријер.

Максимовић је напоменуо да два новозаражена вирусом корона на подручју града не значе да је ситуација за опуштање, те је указао да се епидемиолошке мјере морају поштовати.

Када је ријеч о пацијентима у ковид болници, Максимовић је рекао да то нису исти они од прије седам дана.

“Један пацијент је привремено скинут са респиратора а други је стављен на респиратор”, додао је Максимовић.

Од пет пацијената који су на респираторима, Максимовић је навео да су
два интубирана и да су старије животне доби.

Екипе предузећа “Еко-заштита” од јутрос врше дезинфекцију круга болнице “Свети врачви” и болничких просторија ради спречавања ширења заразне болести узроковане вирусом корона.

Максимовић је истакао да се сви здравствени радници боре, и да им није лако радити у новонасталим условима, за које је навео да су тешки и пуни великих изазова.

Он је захвалио предузећу “Еко-заштита” на пожртвованом раду и Градској управи која је помогла, што, како је истакао, треба да буде примјер свима.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана