Густа магла смањује видљивост

Срна
Foto: ГС

БАЊАЛУКА- За подручја Сарајева, Тузле и Бихаћа на снази је жуто упозорење због магле. Густа магла смањује видљивост на подручју Добоја и Приједора

На подручју Бихаћа прогнозирана је дуготрајна магла, а у двије остале регије задржаће се по котлинама и уз ријечне токове, објављено је на сајту Метеоаларма.

Жути метеоаларм упозорава на потенцијално опасно вријеме и да је потребан опрез

У вишим предјелима и преко превоја се због мраза и ниске температуре вози по клизавим коловозима, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
На мјестима извођења радова измијењен је режим у одвијању саобраћаја, а пролазак возила регулише привремена саобраћајна сигнализација.

Измјена ће бити на магистралном путу Руданка-Добој од моста Руданка до тунела Путниково брдо два због укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута на коридору "пет це".

Саобраћај је обустављен да дионици магистралног пута Невесиње-Мостар у интервалу од 9.00 до 15.00 часова. Алтернативни путни правац који ће се користити је регионални пут Невесиње-Берковићи и даље, преко Стоца до Мостара и обрнуто.

Путни правац Драксенић-Врбашка затворен је за саобраћај због радова, алтернативни правац за путничка возила је Градишка-Подградци-Јабланица-Сјеверовци-Божићи-Козарска Дубица, а за теретна возила Градишка-Бањалука-Приједор-Козарска Дубица.

Забрана се неће односити на возила којима се врши достава на територији гдје се изводе радови, за возила локалног становништва као и на возила хитних служби.

На регионалном путу Језеро-Шипово сутра је планирана потпуна обустава саобраћаја од 8.00 до 18.00 часова, а због минирања ће бити обустављен саобраћај и на дионици пута од Шипова ка Купресу /Новом Селу/ у периоду од 11.30 до 14.30 часова.

До повремене обуставе због радова долазиће на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Шћепан Поље од 8.00 до 16.00 часова.

Због санационих радова на дионицама магистралног пута Бијељина-Брчко и Рача-Бијељина, у рејону Раче, саобраћај се од 7.00 до 17.00 часова одвија наизмјенично, једном траком.

Измјене због радова су актуелне на магистралним путевима Козарска Дубица-Драксенић-граница са Хрватском /Јасеновац/, Брчко-Бијељина, на дијелу који пролази поред ријеке Саве, у рејону Гредица и Сандића, Котор Варош-Ободник, Бањалука /Рударска/-Стари Мајдан, Градишка-Нова Топола, у тунелима Каловита брда /Љубогошта-Пале/, Чељиговићи /Лапишница-Љубогошта/ и Угар /Црна Ријека-ентитетска граница.

Због извођења деминерских радова повремене обуставе су на дионицама магистралних путева Брод-Оџак /мјесто Клакар Доњи/, Дервента-Подновље /Горњи Божинци/ и у Војковићима, у Улици Друге сарајевске бригаде-Крупац /Улица Равногорска/.

Радови се изводе и на регионалним путним правцима Шипово-граница са ФБиХ, Тедин Хан-граница са ФБиХ, Мраковица-Градишка, а због активираних клизишта, возила наизмјенично пролазе регионалним путем Укрина-Горња Вијака.

Дионицама којима се креће вангабаритни превоз савјетује се опрезнија вожња и да учесници у саобраћаја поштују упутства овлаштених лица из пратње.

У ФБиХ се због радова на дионици ауто-пута Какањ-Високо преко моста у насељу Добриње и Подлугови-Сарајево сјевер саобраћа се двосмјерно, супротном траком од зоне радова.

На путу Тузла-Калесија због радова у тунелу Чакловићи и даље се у вечерњим часовима обуставља саобраћај, а возила преусмјеравају на алтернативне правце, за путничка из смјера Тузле кроз тунел, а из смјера Калесије обилазницом око тунела. Теретна возила се и током дана усмјеравају на пут преко Дубрава.

Успорено, због радова, саобраћа се на путним правцима Доњи Вакуф-Јајце (Скела), Немила-Жепче (Доња Голубиња), Груде-Љубушки (на излазу из Груда) и Столац-Хутово (у мјесту Церовица).

Када је ријеч о граничним прелазима, јутрос нема дужих задржавања. Из АМС-а подсјећају да је гранични прелаз Козарска Дубица отворен за међународни путнички саобраћај.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана